Információ

Mi a Zöld kerékpár?

A Zöld kerékpár egy igazi szlovák kerékpár-megosztási rendszer. A szolgáltatás rövid távú kerékpárkölcsönzés lehetőségét biztosítja polgárok számára a város rövid útvonalain.

Hogyan működik?

Az egész rendszer műkodése nagyon egyszerű.

  • Bejelentkezés Facebook vagy Zöld kerékpár fiókkal
  • Agree to the processing of personal data
  • Általános szerződési feltételek elfogadása
  • Fiók autorizáció SMS-en keresztül
  • Egyéni fizetési mód kiválasztása
  • Zöld kerékpár kölcsönzése állványunkból
  • Kerékpár visszaváltása egyik Zöld állványunkba
Mennyi kerékpárral rendelkeztek?

Prievidza és Bojnice városokban 103 zöld kerékpár áll rendelkezésre és cask rajtad múlik, melyiket szeretnéd kikölcsönözni. Egy időben csak egy kerékpárt kölcsönözhetsz ki.

Hogyan néz ki, a Zöld kerékpár?

A zöld kerékpár Zöld szinű, 2015-ben gyártott városi modell. Mivel központi cső nélküli, mindkét nem könnyedén használhatja. A kerékpár 3 sebességes váltóval rendelkezik, hátsó fékkel, kézi első fékkel, első / hátsó reflektorral, állvánnyal, zárral és kosárral felszerelt. Minden zöld kerékpárt logóval és egyedi azonosítószámmal jelöltünk meg.

Hol kölcsönözhetem ki a Zöld kerékpárt?

Prievidza és Bojnice városokban 30 Zöld kerékpár állvány áll rendelkezésre. Több információt a térképen találsz.

Hogyan és mikor kezdhetem el használni a Zöld kerékpárt?

Szinte azonnal! A szolgáltatás használatához be kell jelentkezned Facebook-fiókod vagy a Zöld kerékpár fiókod által. Az első bejelentkezés után SMS-en keresztül történő engedélyezés szükséges. Ha még nincs Facebook vagy Zöld kerékpár fiókod, ingyenesen feliratkozhatsz.

Hány éves kortól regisztrálhatok?

16 éves kortól

Mennyi az ára?

A kölcsönzés ára programfüggő.
Több információt a szekcióban találsz árlista.

Csak havi díjas programot választhatok?

Nem. Nem kell választanod semmilyen programot. Ha csak alkalmanként használod a Zöld kerékpárt, egyszeri SMS-fizetést is igénybe vehetsz.

Hol és hogyan kerül sor fizetésre?

Az átalánydíjat az elküldött számla alapján kell befizetni, amelyet e-mailre küldünk. Fizetési előzményeidet a fiókodban találod meg. Hitelkártyával, internetes banki szolgáltatással vagy személyesen banki számlára történő elhelyezéssel fizethetsz. Egyszeri használatnál a díj az előfizetésedből kerül levonásra, vagy az átalánydíjadhoz számolja hozzá a mobil szolgáltatód.

Milyen hosszú időre lehet kölcsönzni egy Zöld kerékpárt?

A Zöld kerékpár kölcsönzésének időtartama eltér és a használt programtól függ.

Naponta többször is kölcsönözhetek Zöld kerékpárt?

Igen, például havi díjjal havonta akár 1000 percet is igénybe vehetsz. Így reggel, amikor mész dolgozni, leadhatod a kerékpárt az álványba, munka után kölcsönözhetsz egy újat, elvégezheted a dolgodat a városban, és hazatekerhetsz. Este sem kell autót használnod, hogy eljuss a barátaihoz, csak kölcsönözz egy zöld kerékpárt a legközelebbi állványból.

Mi történik, ha nem elég a szabad percem?

Ha az összes szabad percedet elköltöd, újabb átalánydíjat vehetsz igénybe, vagy SMS-ben egyszeri befizetést létesíthetsz.

Kölcsön adhatom a Zöld kerékpárt egy másik személynek?

Nem. A zöld kerékpár kölcsönzése egy másik személynek az Általánosan kötődő feltételek súlyos megsértésének minősül. Még akkor is, ha a harmadik személy regisztrálva van a rendszerünkben.

A Zöld kerékpár a Zöld állványon kívül is visszaváltható?

Sajnos nem. A rendszer működéséhez a Zöld kerékpárokat a megjelölt állványokba kell visszaváltani, és így lehetővé tenni, hogy más kerékpárosok is használják őket.

Sisakra és mellényre szükségem van?

Törvény szerint a 15 évesnél idősebb kerékpárosoknak kerékpár sisak használata akkor szükségeltetik, amikor városon kívül közlekednek. A saját biztonsága érdekében azonban ajánlatos, hogy a sisakot minden kerékpáros viselje. Azt is javasoljuk, hogy viseljen egy fényvisszaverő mellényt, még akkor is, ha a törvény csak a láthatóság csökkenésénél írja elő. Jelenleg nem biztosítjuk ezeket a biztonsági alkalmazásokat, ezért fontos, hogy a kerékpáros magának biztosítja őket.

Szükségem van világításra?

A kerékpáros törvényileg köteles elölről fehér fényt, hátul pedig piros fényt biztosítani, ha csökkent látási viszonyok lépnek fell. Jelenleg nem biztosítjuk ezeket a biztonsági alkalmazásokat, ezért fontos, hogy a világítást csökkent látási viszonyok esetén magadnak biztosítsd.

Kerékpározhatok, ha alkoholt fogyasztottam?

2017 januárjától a törvény szerint, ha a kerékpáros egy beépített területen kerékpározik, fél ezrelék alkohol lehet a vérében. Mi zéró alkohol toleranciát részesítünk előnyben. A Zöld kerékpár kölcsönzése alkohol hatása alatt az általánosan kötelező szabályok súlyos megsértésének minősül.

Mi a teendő, ha nincs internet csatlakozás a telefonomban?

Semmi gond. 2017 óta nem szükséges a szolgáltatások igénybevételéhez az Internet. A kerékpár átvételéhez küldj SMS-t, vagy használd a Zöld chipkártyát.

Mi a teendő, ha defektet kapok, vagy más probléma van a kerékpárral?

Szállj le a kerékpárról, zárd be a legközelebbi zöldállványhoz, és jelentsd be a problémát fiokódon vagy telefonon keresztül (+421 944 25 21 25).

Mi történik, ha ellopják a kerékpárt?

Lopás esetén haladéktalanul hívd a rendőrséget, és tájékoztass bennünket a következő vonalon: +421 944 25 21 25. Kártérítési díjat számolhatunk fel a megadott szerződési feltételek alapján.

Are my personal data protected?

Yes, we protect your personal data according to the current law. You can read more about it in the Privacy section.

Kerékpár megosztásról gondolkodsz városodban? Add meg az adataid és mi meglátogatunk.